Koulutuspalkinto 2014

Kari Koskela vastaanotti vuoden 2014 koulutuspalkinnon SLO Oy:n toimitusjohtaja Mika Höijerilta Sähköurakoitsijapäivillä 20.11.2014 Tampereen hotelli Rosendalissa. Kuva Sisko Vuorenmaa

Vuoden 2014 koulutuspalkinto myönnettiin SPEK:n Kari Koskelalle

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön vuoden 2014 koulutuspalkinto myönnettiin Suomen pelastusalan keskusjärjestön SPEK:n turvallisuusasiantuntija Kari Koskelalle Sähköurakoitsijapäivillä 20.11.2014 Tampereen hotelli Rosendalissa.

Kari Koskela on toiminut SPEK:ssä yli 20 vuotta paloilmoitintarkastajana ja paloturvallisuuden kouluttajana. Sähkövoimateknikon koulutuksen saanut Koskela aloitti työuransa sähkösuunnittelijana ja paloilmoitinliikkeen suunnittelu- ja myyntitehtävissä ennen siirtymistään Suomen palontorjuntaliiton – sittemmin SPEK:n – paloilmoitintarkastajaksi.

Vuonna 2005 Inspecta osti SPEK:n tarkastustoiminnot ja monet tarkastajat siirtyivät sen palvelukseen, mutta Koskela jäi kuitenkin työskentelemään SPEK:iin sähköturvallisuuden, paloilmoittimien ja sammutuslaitteistojen kouluttajana. Koskela perehdyttää myös pelastusviranomaisia ja sopimuspalokuntien henkilöstöä paloilmoittimen toimintaan.

– Viime vuosina kauttani on kulkenut 600-700 koulutettua vuosittain. Pidän vuodessa viitisenkymmentä kurssia, joista tietylle kohderyhmälle räätälöityjä on toistakymmentä. Nykyään koulutuksen rooli ja merkitys on ymmärretty, mikä näkyy siinä, että koulutettavat ovat nykyään aiempaa motivoituneempia, Koskela arvioi.

Koskela on ollut mukana teknisenä asiantuntijana lukuisten ohjeiden, asetusten ja lakien valmistelutyössä. Hän toimii myös Paloilmoitinsuositusryhmässä ja Erhe-seurantahankkeen työryhmässä. Koskela on kirjoittanut useita paloilmoittimeen liittyviä oppaita, joita käytetään oppimateriaalina SPEK:n ja pelastusliittojen kursseilla. Lisäksi hän on kehittänyt paloilmoitinkoulutuksen harjoittelumalleja paloilmoitinsimulaattoreille ja rakentanut liikuteltavat  harjoitusvälineet.

62-vuotias Kari Koskela hakeutuu vapaa-ajallaan mökkeilyn lisäksi liikunnallisiin harrastuksiin, kuten hiihtoon, uintiin, maastopyöräilyyn ja lasketteluun sekä lumilautailuun.
Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on myöntänyt koulutuspalkintoja vuodesta 1996 lähtien. 3 000 euron arvoinen tunnustus jaettiin SLO Oy:n nimikkorahastosta.

 

Koulutuspalkinto

Koulutuspalkinto myönnetään sähköalalla toimivalle yksityishenkilölle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut sähköalan koulutuksen kehittämiseen tai yritykselle esimerkillisestä henkilöstökoulutuksesta.

Koulutus voi koskea esimerkiksi yrityksen markkinointia, yritystaloutta, työsuojelua, toiminnan laatua, henkilöstön työteknistä osaamista tai uutta tekniikkaa. Palkinto myönnetään jo toteutetun koulutushankkeen perusteella tai uudesta hankkeesta esitetyn suunnitelman perusteella.

Palkinnon suuruus on kolmetuhatta (3.000) euroa.Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö

Asiamies VT Inka-Liisa Ahokas, PL 55, 02601 ESPOO.
Puh. 09 547 610, inka-liisa.ahokas@stul.fi


 
Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön myöntämät koulutuspalkinnot:

2014

Kari Koskela, SPEK ry, Helsinki

2013
Pertti Huhtamäki, Laitila

2012
Liisa Halonen, Aalto-yliopisto

2011
Jorma Kärkkäinen, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Iisalmi

2010
Reijo Latvala, Eduel Oy, Haapajärvi

2009
Sähkö-Aro Oy, Helsinki

2008
Jarmo Lindqvist, Sähköpeko Oy, Tampere

2007
Yrjö Eeva, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Savonlinna

2006
Tapio Kallasjoki, Helsinki AMK Stadia, Helsinki

2005
Seppo Peltola, Kokemäenjokilaakson ammattiopisto, Huittinen
TKP Service Oy, Kerava

2004
Veijo Piikkilä
Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere

2003
Sähkö-Sinssi Oy, Kirkniemi
Fortum Sähkönsiirto Oy, Paimio 

2002
LSK Electrics Oy, Lahti

2001
Pirkko Harsia, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere
Paavo Lehtinen, Koestustekniikka Ky, Mäntsälä

2000
WSK-Sähkö Oy, Tampere
Pekka Finne, Sähköfinne Oy, Kuopio

1999
Kainuun Sähkö Oyj, Kajaani

1998
Paikallis-Sähkö Oy, Kajaani

1997
Sähkötekniikka Oy Kari Sirén, Tampere

1996
Inergia Oy, Ivalo