Kehittämispalkinto 2015

Vuoden 2015 sähköalan kehittämispalkinto myönnettiin diplomi-insinööri Pekka Koivistolle. 3 000 euron arvoinen palkinto jaettiin 19.11.2015 Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STULin järjestämillä Sähköurakoitsijapäivillä Hämeenlinnassa.
Pekka Koivisto on työskennellyt tietoliikenteen parissa yli 40 vuotta ja toiminut alan asiantuntija- koulutustehtävissä yli 20 vuoden ajan.

Pekka Koivisto on tietoliikenteen ja radiotekniikan DI, ja hän on tuottanut useita satoja tietoliikennealan kursseja ja luentoja eri tahoille ja tilaajille kotimaassa. Koiviston erityisosaamisalue on kuituoptiikka ja parikaapelointijärjestelmä, jossa häntä pidetään maan parhaimpana asiantuntijana. Hänen asiantuntemuksensa on huomattu myös ulkomailla, jossa hän on pitänyt kursseja ja luentoja.

Koivisto on tuottanut kymmeniä kirjoja, oppaita ja ohjeita yrityksille, yhdistyksille ja viranomaistahoille. Lisäksi hän on kääntänyt useita alan englanninkielisiä standardeja suomeksi suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja muiden asiantuntijoiden käyttöön.
 
Hän toimii standardointikomiteassa ja on tästä työstä saanut korkeimman tunnustuksen SESKO ry:ltä. Koivisto on myös aktiivisesti osallistunut tietoliikennealaa koskevien laki-, säädös- ja määräyshankkeiden työ- kehitys- ja kartoitusryhmiin ja antanut asiantuntemuksensa siten myös yleishyödylliseen käyttöön.
   
Pekka Koivisto oli palkinnon jakohetkellä lomamatkalla New Yorkissa, jota ei voinut enää peruuttaa saatuaan tiedon palkinnosta. Terveisinä hän kiittää saamastaan palkinnosta, arvostaa kehittämispalkinnon saamista suuresti ja jatkaa alan kehittämistä.

 

Artikkeli Sähköalan sivuilla: Kaapelointitekniikan kehittäjä palkittiin