Kehittämispalkinto 2018

Matti Rae vastaanotti palkinnon Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkoselta Sähköurakoitsijapäivillä Tampereella. Kuva Ari Uusitalo.

Vuoden 2018 kehittämispalkinto myönnettiin sähköistysalan aktiiviselle edistäjälle Matti Rakeelle.

Sähkölaitostekniikan ja energiatalouden DI Matti Rae on toiminut uransa aikana muun muassa rakennusten sähkösuunnittelijana ja sähkötarviketeollisuudessa useissa tuotekehitys-, tuotehallinta- sekä yrityksen johtamisen ja strategisen kehittämisen tehtävissä.

Matti Rae on ollut mukana Ensto Oy:ssä sähköautojen latausliiketoiminnassa vuodesta 2009. Nykyisin hänen tehtävänsä Enstossa liittyy liiketoimintaympäristön regulatoristen muutosten seurantaan.

Matti Rae on jo 14 vuoden ajan merkittävästi edistänyt sähköalan ja sen toimintaympäristön kehitystä useissa eri luottamustehtävissä:

- Sähkö-ja elektroniikkaromun kierrätyksestä vastaavan tuottajayhteisön, SELT ry:n (= sähkö-ja elektroniikkalaitteiden tuottajat) hallituksen puheenjohtaja 2004 -2008
- SESKO ry:n hallituksen jäsen vuosina 2012-2016
- Sähköautot ja latausjärjestelmät -standardointikomitean puheenjohtaja kesäkuusta 2009 alkaen
- Teknologiateollisuuden sähköinen liikenne -toimialaryhmän hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2013
- Sähköistysalan vaikuttamis- ja edunvalvontatyöryhmän puheenjohtaja työryhmän perustamisesta eli vuodesta 2014 lukien

Matti Rae edustaa suomalaista sähköteknistä teollisuutta ja alan intressejä lukuisissa työpajoissa ja tapaamisissa, viestien alan näkemyksiä yhteiskunnallisille päätöksentekijöille ja vaikuttajille. Matti on myös suosittu luennoitsija alan seminaareissa. Matilla oli vaikutuksensa vuonna 2012 julkistetun Hyvinvointia sähköllä - Visio 2030 teemoitukseen ja rakenteeseen. Visio on sittemmin kehittynyt sähköalan järjestöjen ja yritysten yhteiseksi näkemykseksi ja hankkeeksi.

Matilla on sähköpätevyys 1 ja hän on myös rekisteröitynyt urakoitsijaksi säilyttäen näin itse tuntuman konkreettisiin asennustöihin.